Περιγραφή
Η εταιρεία ξεκινά όταν ο Παναγιώτης Αγουρίδης, ερχόμενος από τη Χίο ιδρύει την ποτοποιία - αποσταγματοποϊία ‘Χίος’ το 1893 στην Πάτρα. Η παραγωγή και η εμφιάλωση του Ούζου και της Τεντούρας, είναι ο πρωταρχικός στόχος της νεοϊδρυθείσας εταιρίας.
Η πρώτη επίσημη αναγνώριση και το βραβείο για την υψηλή ποιότητα του Ούζου και της Τεντούρας, ήρθε το 1930 στις Βρυξέλλες (Βέλγιο), στη Διεθνή Έκθεση De L' Enfant’ όπου η εταιρεία ‘Αγουρίδη’ κατέκτησε την πρώτη θέση.
Επτά χρόνια αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου του 1937 απενεμήθη στην εταιρεία το χρυσό βραβείο μετ' επαίνου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το βραβείο αφορούσε την εξειδικευμένη παρασκευή καθώς επίσης, την εκλεπτυσμένη γεύση του ούζου και των λικέρ μας .
Τέσσερις γενιές αργότερα, η ποτοποιία Υιοί Ανδρέα Π. Αγουρίδη Ο.Ε. είναι καινοτόμα και αξιόπιστη στον τομέα της και συνεχίζει να παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας τις ίδιες αυθεντικές και παραδοσιακές συνταγές που εφευρέθηκαν από τον ιδρυτή της το 1893.