Περιγραφή
Το ξεκίνημα της Λουκουμοποιίας πραγματοποιείται από τον Βασίλειο Κούλου, το 1947 σε μια Πάτρα με εμφανή τα σημάδια από την ιταλογερμανική κατοχή. αλλά και με μία σημαντική δυναμική στην τέχνη της παρασκευής του λουκουμιού. Διόμισι δεκαετίες δουλειάς (από το '22 έως το '47 ) στο εργαστήριο ζαχαρωδών του Αγγελόπουλου μαζί με τον αδελφό του, ο 59χρονος ζαχαροπλάστης ανοίγει το μικρό του εργαστήριο στην οδό Ιωνίας 11 και Βοσπόρου, στα προσφυγικά. Με τη συμβολή του γιου του Λεωνίδα και του αδελφού του Γιώργου το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην παραγωγή λουκουμιών, βανίλιας, καραμέλας και γλυκών κουταλιού, κερδίζοντας την τοπική κοινωνία, με τις άκρως προσωπικές συνταγές τις οποίες εξ' αρχής χρησιμοποιεί ο Βασίλης Κούλος