Περιγραφή
Όταν ο Ιωάννης Ορφανός άφησε, βίαια ξεριζωμένος την γη του, την γη της Ιωνίας και καταστάλαξε τελικά στην Πάτρα, στην προσπάθειά του να ξαναπλώσει ρίζες εδώ, η προσοχή του εστιάστηκε γύρω από την περιοχή του Μιντιλογλίου την οποία θεωρούσε κατάλληλη και ευνοϊκή για καλλιέργεια.
Έτσι το 1927, γοητευμένος από την ποιότητα του εδάφους, αγόρασε αυτό το κτήμα μαζί με μία πέτρινη αγροτική κατοικία από τον τότε Μητροπολίτη Τριπόλεως Ευστάθιο. Και διάλεξε το αμπέλι σαν καλλιέργεια, γιατί του έφερνε πιο κοντά, του κρατούσε ζωντανές τις μνήμες του από την χαμένη πατρογονική γη, του λιγόστευε τον καημό. Έτσι, φυτεμένο βέργα στη βέργα το πρώτο εκείνο αμπέλι του έδωσε την ικανοποίηση να ζει και να εργάζεται μαζί με την οικογένειά του καλλιεργώντας το μαζί με τις ελιές του κτήματος. Περνώντας από γενιά σε γενιά τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης κατέχει σήμερα ο Εμμανουήλ Ορφανός ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της οινοποίησης και εμφιάλωσης κρασιού εναρμονίζοντας περίτεχνα τις οινολογικές γνώσεις, την τέχνη και την παράδοση των πρωτεργατών του με την σύγχρονη τεχνογνωσία έχοντας ως απώτερο σκοπό την συνεχή βελτίωση και παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών.